Fillodejstarteletter med laksemousse
Mad

Fillodejstarteletter med laksemousse

28. maj 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lav smukke tarteletter af fillodej, og fyld dem med en lækker mousse af både kold- og varmrøget laks. Her får du opskriften på fillodejstarteletter med laksemousse
7 min4 personer
Tid i alt 42 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 ark fillodej
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fast metalmuffinform med 12 huller

LAKSEMOUSSE

  • 250 g varmrøget laks
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • ½ citron
  • peber
  • 125 g røget laks

FYLD

  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld ærteskud

TIL SERVERING

  • 125 g blandet grøn salat
  • 1 citron

Opskrift - sådan laver du fillodejstarteletter med laksemousse

1. Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver fillodejs”stjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. LAKSEMOUSSE: Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen.

3. FYLD: Bælg ærterne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de blancheres. Fyld tarteletterne med laksemousse, ærter og asparges. Pynt med dild og ærteskud.

4. SERVERING: Skyl salaten. Servér den til tarteletterne sammen med citronskiver.

Prøv også: Vegetariske samosa

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også