Fillodejstarteletter med laksemousse
Hovedretter

Fillodejstarteletter med laksemousse

Lav smukke tarteletter af fillodej, og fyld dem med en lækker mousse af både kold- og varmrøget laks. Her får du opskriften på fillodejstarteletter med laksemousse

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 7 min
Tid i alt: 42 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 ark fillodej
2 spsk. olivenolie
1 fast metalmuffinform med 12 huller

LAKSEMOUSSE

250 g varmrøget laks
1 dl cremefraiche 18 %
½ citron
peber
125 g røget laks

FYLD

2 dl friskbælgede ærter
1 bundt grønne asparges
1 håndfuld frisk dild
1 håndfuld ærteskud

TIL SERVERING

125 g blandet grøn salat
1 citron

Opskrift - sådan laver du fillodejstarteletter med laksemousse 

1. Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver fillodejs”stjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. LAKSEMOUSSE: Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen.
 
3. FYLD: Bælg ærterne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de blancheres. Fyld tarteletterne med laksemousse, ærter og asparges. Pynt med dild og ærteskud.
 
4. SERVERING: Skyl salaten. Servér den til tarteletterne sammen med citronskiver.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med kold blomkålssalat - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med spinatpesto - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagte forårsruller med kylling - Få opskriften her

Fredag: Dampede muslinger med rodfrugtfritter og aioli - Få opskriften her