Hovedretter

Fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat

Lav selv sprøde tarteletter af fillodej, der er et lidt lettere alternativ til de færdigkøbte. Fyldet er dog lige så klassisk, som det plejer at være. Her får du opskriften på fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat.

Tilberedelsestid: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 ark fillodej
2 spsk. Olivenolie
1 fast muffinform af metal med 12 huller

Hønsekødsfyld:

4 kyllingebrystfileter
1 l hønsebouillon
20 g smør
2 spsk. Hvedemel
2 dl piskefløde
½ citron
1 dåse aspargessnitter
Salt og peber
1 håndfuld bredbladet persille

Grøn salat:

1 hovedsalat
1 æble
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Hvidvinseddike
Salt og peber

Opskrift – sådan laver du fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat

Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver ”fillodejsstjerne” i en fast muffinform af metal, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Hønsekødsfyld:
Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde, så væden dækker kyllingen. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter. Tag kødet op, og gem 3 dl bouillon. Riv kyllingekødet i mindre stykker med 2 gafler. Smelt smør i en gryde, og rør mel i. Tilsæt bouillon en smule ad gangen under omrøring. Rør fløde i gryden, og smag til med citronsaft. Dræn aspargessnitterne fra dåsen, og hæld dem i gryden sammen med trevlet kyllingekød. Lad fyldet simre i 5 minutter, inden det smages til med salt og peber og fyldes i tarteletterne.

Grøn salat:
Skyl og pluk salaten. Skyl æblet, og skær det i papirstynde både. Vend salat og æble med olie, eddike, salt og peber.

Servering:
Fordel hønsekødsfyldet i tarteletterne, og pynt med persille. Servér med grøn salat som tilbehør.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ovnbagt torsk med fennikel og ris – få opskriften her

Onsdag: Shepherd’s pie med lam – få opskriften her

Torsdag: Flæskesteg med ovnbagte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Flæskestegssandwich med hjemmesyltet rødkål – få opskriften her