Falafelburger
Hovedretter

Falafelburger med tahindressing

Giv din burger mellemøstligt præg med sprøde falafelbøffer og dressing med honning og citron. Her får du opskriften på falafelburger med tahindressing

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g tørrede kikærter
1 løg
3 fed hvidløg
2 mellemstore kartofler
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. citronsaft
3 spsk. lys tahin (sesampasta)
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
olivenolie

TAHINDRESSING

1 fed hvidløg
½ dl tahin
1 tsk. honning
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
½-1 dl vand

TIL SERVERING

1 rødløg
1 salathoved
2 modne avocadoer
4-8 burgerboller

Opskrift - sådan laver du falafelburger med tahindressing 

De tørrede kikærter skal stå i blød i 20 timer. Køber du kikærter på dåse, kan de hældes direkte i retten uden at sættes i blød.
 
1. Sæt kikærterne i blød i en stor skål med vand i 20 timer i køleskabet. Skyl og afdryp dem i en sigte. Tænd ovnen på 190°. Pil og hak løg. Pres hvidløg. Skræl kartoflerne, og riv dem fint. Skyl persillen. Blend løg, hvidløg og kartofler sammen med kikærter, persille, citronsaft, tahin, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor, så du får en grov dej. Fugt hænderne med olie, og form bøffer af dejen. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg bøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. TAHINDRESSING: Rør presset hvidløg sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, til konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den er både salt, sød og syrlig.
 
3. SERVERING: Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skyl og pluk salaten. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Lun burgerbollerne, og fyld dem med løg, salat, falafelbøf og tahindressing.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo – Få opskriften her

Tirsdag: Quinoa-pande med asparges og spejlæg – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelpizza med bagte radiser – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med polenta og tomatkompot – Få opskriften her