Hovedretter

Estragonkylling med sennep og grøntsager

Lav hele retten i et stort fad, og lad ovnen passe aftensmaden for dig.Så bliver det ikke meget nemmere. Her får du opskriften på estragonkylling med sennep og grøntsager

Estragonkylling med sennep og grøntsager til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 45 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL ESTRAGONKYLLING
800 g parteret kylling
5 gulerødder
250 g små kartofler
3 porrer
1 bundt frisk estragon
4 spsk. dijonsennep
1 spsk. tørret estragon
salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie
 
TIL SERVERING
4 stilke bredbladet persille
evt. flagesalt og friskkværnet peber
 

 

Opskrift - sådan laver du estragonkylling med sennep og grøntsager 

 
1. Estragonkylling: Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødderne, og skær dem i halve. Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarter. Skyl og rens porrerne, og skær dem i aflange stykker. Fordel gulerødder, kartofler og porrer i et stort ovnfast fad. Skyl og hak estragon, og drys det over grøntsagerne (gem lidt til pynt). Smør kyllingestykkerne med sennep, og fordel dem oven på grøntsagerne. Drys tørret estragon over kyllingestykkerne, og krydr med salt og peber. Dryp kyllingestykker og grøntsager med olie, og steg dem i ovnen i ca. 45 minutter, til grøntsagerne er møre, og kødet er gyldent og gennemstegt.
 
2. Servering: Skyl og nip persillen. Fordel grøntsager og kylling i skåle, drys med persille og estragon, og servér evt. flagesalt og peber til.
 
TIP: Servér en helt enkel blandet grøn salat, dryppet med lidt olie og citronsaft, til kyllingen.
 

 

Mandag: Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr - Få opskriften her

Torsdag: Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille - Få opskriften her

Fredag: Koteletter med blomkålspuré - Få opskriften her