entrecote
Hovedretter

Entrecote og lun rødbedesalat med valnødder og gedeost

En god bøf smager vidunderligt sammen med en fyldig rødbedesalat med balsamico og ristede nødder. Her får du opskriften på entrecote og lun rødbedesalat med valnødder og gedeost

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 entrecoter
salt og friskkværnet peber
lidt smør til stegning

RØDBEDESALAT

1 kg rødbeder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt
100 g valnøddekerner
50 g rucola

TIL SERVERING

100 g frisk gedeost i rulle
1 spsk. balsamicoglace

Opskrift - sådan laver du entrecote og lun rødbedesalat med valnødder og gedeost 

 

1. RØDBEDESALAT: Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne; skær dem i både, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, balsamico og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre og let sprøde. Drys valnødder over rødbederne de sidste 5 minutter af bagetiden, så de bliver ristede.
 
2. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i smør på en brandvarm pande i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile i 10 minutter.
 
3. RØDBEDESALAT, FORTSAT: Skyl rucola, og fordel på et salatfad sammen med de bagte rødbeder og valnødder.
 
4. SERVERING: Fordel stykker af gedeost over rødbedesalaten, og dryp med balsamicoglace. Servér som tilbehør til bøfferne.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo – Få opskriften her

Tirsdag: Galette med aspargesbroccoli og røget laks – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser – Få opskriften her