kylling
Hovedretter

Dampet kylling med urter og græskarkerner

Hvidvinsdampet kylling med flødesauce er en vidunderlig måde at kickstarte ugen på. Her får du opskriften på dampet kylling med urter og græskarkerner

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingebrystfileter
1 spsk. olivenolie
2 dl hvidvin
1 dl fløde
salt og friskkværnet peber

URTEDRYS

1 dl græskarkerner
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og purløg
skal af ½ usprøjtet citron
1 tsk. flagesalt

TILBEHØR

1 kg nye kartofler
½ tsk. salt
150 g grønne bønner

Opskrift - sådan laver du dampet kylling med urter og græskarkerner 

 
1. URTEDRYS: Hak græskarkerner, krydderurter, revet citronskal og salt fint i en minihakker eller foodprocessor.
 
2. Tænd ovnen på 180°. Dup kyllingefileterne tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olie over dem, og fordel urtedrysset over. Hæld hvidvin og fløde i bunden af fadet. Sæt det i ovnen i ca. 20 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt.
 
3. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Nip enderne af de grønne bønner, og lad dem koge med i gryden de sidste 5 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra, og læg kartofler og bønner i en skål.
 
4. SERVERING: Smag saucen fra kyllingefadet til med salt og peber. Servér kyllingefileterne direkte fra fadet sammen med kogte kartofler og bønner.
 
TIP: Har du en rest hvidvin, kan det bruges til at gives saucen ekstra smag. Hvidvinen kan evt. erstattes med 2 dl bouillon og saft af ½ citron
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Tirsdag: Boller i karry med kokos og mango – Få opskriften her

Onsdag: Rugbrødssandwich med lakserilette – Få opskriften her

Torsdag: Risotto med spinat og ærter – Få opskriften her

Fredag: Filodejstarteletter med hønsekød og grønne asparges – Få opskriften her

 

 

 

Læs mere om: