Chili sin carne
Hovedretter

Chili sin carne

Et nip mørk chokolade samler smagene i retten og giver blot en diskret sødme. Her får du opskriften på chili sin carne

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 stort løg
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 spsk. olivenolie til stegning
2 gulerødder
2 røde peberfrugter
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. kanel
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
½ l grøntsagsbouillon

QUINOA-FYLD

2 dl quinoa
1 dl chiafrø
50 g mørk chokolade
1 spsk. rødvinseddike
2 dåser kidneybønner

TIL SERVERING

2 dl cremefraiche 18 %
1 pose nachos
1 bundt koriander

Opskrift - sådan laver du chili sin carne 

1. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Svits løg, hvidløg og chili i olie i en stor gryde. Skræl gulerødder, og rens peberfrugter. Skær begge dele i små tern, og tilsæt dem sammen med koriander, spidskommen, paprika, kanel, salt og peber. Lad det hele svitse et par minutter. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det i kog.

2. QUINOA-FYLD: Skyl quinoa i koldt vand i en sigte, og hæld i gryden med chili sin carne. Tilsæt chiafrø. Lad retten simre i 20 minutter. Tilsæt chokolade, rødvinseddike og afdryppede kidneybønner. Lad retten simre, til chokoladen smelter. Smag til.
 
3. SERVERING: Anret cremefraiche, nachos og frisk koriander i små skåle, og servér som tilbehør til chili sin carne.
 
TIP: Chili sin carne er den vegetariske version af chili con carne. Du kan tilføje lige de grøntsager, du bedst kan lide.