chili con carne
Hovedretter

Chili con carne med edamamebønner

Skift de sædvanlige kidneybønner ud med knaldgrønne edamamebønner, som lyser flot op i retten.Her får du opskriften på chili con carne med edamamebønner

Chili con carne med edamamebønner til 4 personer

Tid: 40 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL CHILI CON CARNE
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk. solsikkeolie til stegning
2 spsk. spidskommen
1 kanelstang
1 spsk. stødt koriander
500 g hakket oksekød
1 tsk. tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
400 g edamamebønner uden bælg (fra frost)
 
TILBEHØR
3 dl ris
 
TIL SERVERING
1 frisk grøn chili
8 spsk. cremefraiche 9 %
½ bundt koriander
 
Er du mere til en klassisk chili con carne? Så prøv opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du chili con carne med edamamebønne

 
1. Chili con carne: Pil hvidløg og løg, og hak dem fint. Steg løgene i olie i en gryde sammen med spidskommen, kanelstang og koriander. Tilsæt oksekødet, og lad det blive brunt. Krydr med chili-flager, salt og peber. Rør hakkede tomater i, og lad retten simre i 30 minutter. Rør indimellem. Tilsæt edamamebønner, og lad dem koge med et par minutter inden servering.
 
2. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
3. Servering: Rens chilien, og skær den i skiver. Servér chili con carne med cremefraiche, chiliskiver og kogte ris drysset med koriander.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her

madplan