cæsarsalat
Hovedretter

Cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål

Giv den elskede caféklassiker et lille tvist med rosmarin og appelsin. Her får du opskriften på cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål

Cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
1 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
4 spsk. olivenolie
 
SALAT
400 g grønkål
2 røde hjertesalater
100 g rugbrødschips (f.eks. fra bageren)
50 g tørrede tranebær
50 g friskhøvlet parmesan
 
DRESSING
4 spsk. god mayonnaise
1 spsk. sennep
saft af 1 appelsin
1 tsk. worcestershiresauce
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Rodfrugt-cæsarsalat
 

Opskrift - sådan laver du cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i en bradepande. Skyl appelsinen, og riv skallen fint på et rivejern ud over kødet. Pil hvidløgsfeddet, skær det i skiver, og fordel det ud over kødet. Hak rosmarin, og drys det over. Pres appelsinsaft udover, og dryp med olie. Steg kyllingefileterne i ovnen i 30-35 minutter.
 
2. SALAT: Skyl, rib og hak grønkål. Skyl og snit hjertesalater, og bland med hakket grønkål. Knus rugbrødschips udover. Drys med tranebær og høvlet parmesan.
 
3. DRESSING: Rør mayonnaise med sennep, appelsinsaft og worcestershiresauce. Rør dressingen, til den er cremet, og smag til med salt og peber.
 
4. ANRETNING: Fordel salaten på 4 tallerkener. Skær kyllingefileterne i skiver, og læg dem på salaten. Dryp dressingen udover, og servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Boller i karry med grønkål og æble - Få opskriften her

Tirsdag: Sellerisuppe med bacon og frisk topping - Få opskriften her

Torsdag: Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade - Få opskriften her

Fredag: Rør selv-tatar med rodfrugtfritter og salat - Få opskriften her