Hovedretter

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips

Denne uges hverdagsopskrifter er klassisk café-mad du selv kan lave. Her får du opskriften på cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips ugens madplan, ugens opskrifter, hverdagsmad

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips til 4 personer

Den klassiske cæsarsalat er her opgraderet med fiberrige bønner

INGREDIENSER TIL CÆSARSALAT
3 kyllingebrystfileter
6-8 skiver bacon
4 små hjertesalater
200 g grønne bønner
50 g friskhøvlet parmesan
 
DRESSING TIL CÆSARSALAT
1 dl god mayonnaise, f.eks. Hellmann’s
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. worcestershiresauce
3-4 spsk. olivenolie
½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
 
RUGBRØDSCHIPS TIL CÆSARSALAT
3 skiver rugbrød
2 spsk. olivenolie
salt
 

Opskrift - sådan laver du cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips

 
1. Steg eller kog kyllingefileterne. Skær dem i tynde skiver. Rist bacon sprødt i ovnen eller på en pande. Skyl salat og bønner. Nip bønnerne, og kog dem i en gryde med spilkogende vand i 3-4 minutter. Skyl bønnerne med koldt vand i en sigte, så de bevarer farve og bid.
 
2. Dressing: Rør mayonnaisen sammen med sennep. Tilsæt worcestershiresauce og olivenolie under omrøring. Rør fløde i lidt efter lidt, til konsistensen er cremet. Smag til med salt og peber.
 
3. Rugbrødschips: Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tynde skiver, som du derefter skærer i trekanter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olivenolie, og krydr med salt. Rist rugbrødschipsene i ovnen i ca. 8 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
4. Anret cæsarsalat, bønner og kylling i en skål. Drys med bacon og parmesan. Hæld dressingen over til sidst.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tomatquiche med gedeost og grøn salat med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Ærtesuppe med ostebrød - Få opskriften her

Chili con carne med selleri og gulerødder - Få opskriften her

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg - Få opskriften her