Hovedretter

Butternutsquash-suppe med stegte kikærter

Skær evt. skrællen af butternutsquashen, hvis den er meget grov. Her får du opskriften på butternutsquash-suppe med stegte kikærter

Butternutsquash-suppe med stegte kikærter til 4 personer

Tid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
½ butternutsquash (ca. 500 g)
1 løg
1 fed hvidløg
25 g frisk ingefær
3 soltørrede tomater
2 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. stødt spidskommen
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 l grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
 
RISTEDE KIKÆRTER
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. stødt spidskommen
flagesalt
 
TILBEHØR
bredbladet persille
groft brød
 

 

Opskrift - sådan laver du butternutsquash-suppe med stegte kikærter 

 
1. Skrab kernerne ud af den halve butternutsquash, og skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefær, og hak den fint. Skær soltørrede tomater i strimler. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt spidskommen og soltørrede tomater, og steg videre i nogle minutter. Tilsæt butternutsquash, og steg i 3-4 minutter. Hæld hakkede tomater i gryden sammen med bouillon. Læg låg på, og lad suppen simre i 25 minutter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt og peber.
 
2. RISTEDE KIKÆRTER: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Rist dem i olie på en pande sammen med chiliflager, spidskommen og flagesalt i 4-5 minutter.
 
3. TILBEHØR: Anret suppen med ristede kikærter på toppen, og pynt med persilleblade. Servér med brød til.