Butternut squash røsti med røget laks
Mad

Butternut-røsti med røget laks

22. august 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Et fad fyldt med sprøde røstier vækker lykke hos hele familien. Og de bliver bestemt ikke dårligere af, at blive lavet af butternutsquash. Her får du opskriften på butternut-røsti med røget laks
25 min4 personer
Tid i alt 55 min

Det skal du bruge

  • 500 g butternutsquash (skrællet vægt)
  • 2 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og peber
  • 2 spsk. smør til stegning

Topping

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 400 g røget laks
  • 1 håndfuld purløg
  • 125 g blandet grøn salat

Butternut squash røsti med røget laks

  1. Butternut-røsti: Tænd ovnen på 200°. Skræl butternutsquash, og riv den groft.
  2. Pil og riv løget, og bland det med revet butternutsquash. Tilsæt olivenolie, æg, havregryn, salt og peber, og rør godt rundt.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir. Tryk en håndfuld af røstiblandingen sammen mellem hænderne, og tryk den dernæst ud på bagepladen som en flad bøf.
  4. Sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, til røstierne er flot gyldne.
  5. Topping: Top røstierne med cremefraiche, røget laks og finthakket purløg. Servér med grøn salat.

Læs også