Hovedretter

Burger med bearnaisemayo

Lav en rigtig luksusburger med gode bøffer og en hjemmerørt mayonnaise med bearnaisesmag.

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 ribeye-steaks eller anden form for oksebøffer
Salt og peber
20 g smør til stegning
1 håndfuld frisk timian

Bearnaisemayo:

2 æggeblommer
2 spsk. bearnaiseessens
Salt og peber
2 dl smagsneutral olie
1 håndfuld frisk estragon

Til servering:

4 burgerboller
1 hovedsalat
1 agurk
 

Opskrift - sådan laver du burger med bernaisemayo

Bearnaisemayo: Hæld æggeblommer, hvidvinseddike, salt, peber og 1½ dl olie i en skål, og blend det med en stavblender. Tilsæt evt. mere olie, til konsistensen er passende. Rør finthakket estragon i mayonnaisen, og smag til.
 
Tør bøfferne med køkkenrulle, og krydr dem godt med salt og peber. Smelt smør på en pande sammen med timiankviste. Steg bøfferne på panden ved høj varme i 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegte du kan lide dem. Læg en skive ost på hver bøf, når du vender dem, så osten smelter.
 
Servering: Lun burgerbollerne, flæk dem, og smør med bearnaisemayo. Skyl og tør salaten. Skyl agurk, og skær den i skiver. Fyld burgerbollerne med salatblade, bøffer og agurkeskiver.
 
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med tunsalat

Tirsdag: Kyllingefad med pikantsauce

Onsdag: Spanakopita-tærte

Torsdag: Fettuccine med salsiccia og salvie

Fredag: Burger med bearnaisemayo

Læs mere om: