https://imgix.femina.dk/media/article/ugens_madplan_fredag.jpg
Aftensmad

Burger med bearnaisemayo

2. april 2020Opdateret 3. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lav en rigtig luksusburger med gode bøffer og en hjemmerørt mayonnaise med bearnaisesmag.
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 ribeye-steaks eller anden form for oksebøffer
  • Salt og peber
  • 20 g smør til stegning
  • 1 håndfuld frisk timian

Bearnaisemayo:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. bearnaiseessens
  • Salt og peber
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 håndfuld frisk estragon

Til servering:

  • 4 burgerboller
  • 1 hovedsalat
  • 1 agurk

Opskrift - sådan laver du burger med bernaisemayo

Bearnaisemayo: Hæld æggeblommer, hvidvinseddike, salt, peber og 1½ dl olie i en skål, og blend det med en stavblender. Tilsæt evt. mere olie, til konsistensen er passende. Rør finthakket estragon i mayonnaisen, og smag til. Tør bøfferne med køkkenrulle, og krydr dem godt med salt og peber. Smelt smør på en pande sammen med timiankviste. Steg bøfferne på panden ved høj varme i 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegte du kan lide dem. Læg en skive ost på hver bøf, når du vender dem, så osten smelter. Servering: Lun burgerbollerne, flæk dem, og smør med bearnaisemayo. Skyl og tør salaten. Skyl agurk, og skær den i skiver. Fyld burgerbollerne med salatblade, bøffer og agurkeskiver.

Læs også