Hovedretter

Braiseret oksekød med kokos

I denne uge står den på lækre simreretter. Her får du opskriften på braiseret oksekød med kokos

Braiseret oksekød med kokos til 4 personer (30 min)

INGREDIENSER

1 kg oksetykkam
1 spsk. garam marsala
1 spsk. det 5. krydderi
1 tsk. tørrede chiliflager
2 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
4 cm frisk ingefær
1 lille bundt timian
2 dåser kokosmælk
2 dåser hakkede tomater
 
TILBEHØR
ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
 

Opskrift - sådan laver du braiseret oksekød med kokos 

 
1. Skær kødet i ca. 5 cm store terninger. Bland garam marsala, det 5. krydderi og chiliflager, og vend kødet i krydderiblandingen. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Opvarm olien i en gryde. Brun kødet lidt ad gangen, og læg det til siden efterhånden. Skræl og hak ingefær fint. Hak timian, så det svarer til 2 spsk. Svits løg, ingefær og timian i gryden. Læg det brunede kød tilbage i gryden, og hæld kokosmælk og hakkede tomater over. Kog retten ved svag varme i ca. 1 time, til kødet er mørt.
 
2. Kog risene efter anvisningen på emballagen, og servér dem som tilbehør til det braiserede oksekød. Pynt evt. med lidt frisk timian.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lammekødboller i spicy sauce - Få opskriften her

Butternutsquash med bønner - Få opskriften her

Tartiflette med pastinak og bacon- Få opskriften her

Misokylling med nudler - Få opskriften her