Aftensmad

Lammekødboller i spicy sauce

af Marie Melchior 13. februar 2014
Foto: Line Falck
I denne uge står den på lækre simreretter. Her får du opskriften på lammekødboller i spicy sauce

Lammekødboller i spicy sauce til 4 personer (40 minutter)

INGREDIENSER

500 g hakket lammekød 1 løg 1 tsk. stødt kardemomme 1 tsk. mild paprika 1 æg salt og friskkværnet peber   SPICY SAUCE 1 cm frisk ingefær 2 fed hvidløg 1 tsk. chiliflager (urtekram) 1 spsk. hele korianderfrø 1 spsk. spidskommen saft af 1 citron 1 løg 1 spsk. olivenolie til stegning 1 dåse hakkede tomater 2½ dl vand salt og friskkværnet peber 1 tsk. sukker   TILBEHØR 250 g grov bulgur 1 spsk. olivenolie 1 lille bundt mynte  

Opskrift - sådan laver du lammekødboller i spicy sauce

  1. Læg det hakkede kød i en skål, og rør det sammen med revet løg, krydderier og æg. Krydr farsen med salt og peber. Form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.   2. Spicy sauce: Skræl ingefæren, og hak den groft. Knus den grundigt i en morter sammen med pillede hvidløgsfed, chiliflager, korianderfrø, spidskommen og citronsaft. Pil løget, og skær det i fine terninger. Opvarm olien i en gryde.   3. Svits krydderiblandingen i nogle minutter. Tilsæt løg, og svits, til de bliver klare. Tilsæt hakkede tomater og vand. Krydr med salt, peber og sukker.   4. Læg lammekødbollerne i saucen, og lad dem koge ved svag varme i 20 minutter.   5. Tilbehør: Kog bulguren i 10-12 minutter. Hæld vandet fra. Rør olivenolie i bulguren med en gaffel. Servér bulguren med lammekødboller i spicy sauce og et drys friskhakket mynte.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Braiseret oksekød med kokos - Få opskriften her

Butternutsquash med bønner - Få opskriften her

Tartiflette med pastinak og bacon- Få opskriften her

Misokylling med nudler - Få opskriften her