boghvede-otto
Hovedretter

Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano

I denne risotto er de sædvanlige ris udskiftet med boghvede, som giver en god struktur og en lækker, lidt nøddeagtig smag. Her får du opskriften på boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 dl hel boghvede
2 dl hvidvin
1 l hønsebouillon
75 g parmesan

FENNIKEL-SKINKE-DRYS

2 fennikler
1 spsk. olivenolie
salt
60 g serranoskinke

Opskrift - sådan laver du boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano 

1. Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Skyl boghveden i en sigte, hæld den i gryden, og vend rundt. Tilsæt hvidvin, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så boghvedekernerne akkurat er dækkede hele tiden. Lad boghveden koge i ca. 30 minutter, indtil kernerne er al dente.

2. FENNIKEL-SKINKE-DRYS: Tænd ovnen på 200°. Rens fenniklerne, skær dem i både på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Bag fenniklerne i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne. Fordel serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.
 
3. Rør friskrevet parmesan i boghvedeottoen, og smag til. Pynt med fennikelskinke-drys, og servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat – Få opskriften her

Tirsdag: Sød kartoffelpande med spinat – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her

Fredag: Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti – Få opskriften her