Mad
14. februar 2022

Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano

Denne cremede suppe er hurtig at lave og perfekt til en mandag. Her får du opskriften på blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano
Af: Emma Martiny
blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano

Foto: Nina Malling

Denne cremede suppe er hurtig at lave og perfekt til en mandag. Her får du opskriften på blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano
4 personer

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • 1 blomkål
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 l hønsebouillon 
  • 2 laurbærblade
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • 1 dl piskefløde
  • saft af ½ citron

Topping

  • 4 stilke frisk grønkål
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 knsp. salt 
  • 70 g serranoskinke

Servering

  • 4 skiver rugbrød
Annonce

Sådan laver du blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano

  1. Pil og hak løg.
  2. Del blomkål i små buketter, og skær stokken i små tern.
  3. Steg løg og blomkål let i smør i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Krydr med salt og peber, og vend rundt, så blomkålen ikke tager farve.
  4. Tilsæt bouillon, laurbærblade og muskatnød. Lad suppen simre i 15 minutter.
  5. Topping: Tænd ovnen på 200°.
  6. Skyl grønkålen, og riv bladene af stilkene. Massér olien ind i kålbladene, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 10 minutter, til kålen er sprød.
  7. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprød.
  8. Tag laurbærbladene op af suppen, og blend suppen med en stavblender eller i en blender. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft.
  9. Servering: Top suppen med grønkål og serranoskinke, og servér med ristet rugbrød.

Velbekomme!

Inspiration til andre opskrifter med blomkål

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.