Hovedretter

Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté

Let og lækker middagsmad der tager under en halv time at lave. Og hvis du ikke er til dobbelt op på kød kan enten flanksteak eller hvidløgspaté udelades. Her får du opskriften på Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

300 g flanksteak
salt og friskkværnet peber
olie til stegning

MARINEREDE GRØNTSAGER

½ frisk rød chili
1 gulerod
¼ kinaradise
¼ agurk
2 spsk. fiskesauce
1 tsk. sesamolie
4 spsk. limesaft
1 tsk. sukker

TIL SERVERING

2 baguetter
1 skalotteløg
125 g hvidløgspaté
2 håndfulde blandede salatblade
friske krydderurter, f.eks. koriander, mynte, radisespirer
evt. ekstra chili

Opskrift - sådan laver du Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté

 

1. Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den i lidt olie på en pande i 3 minutter på hver side – den skal være rosa indeni. Lad kødet trække i 5 minutter, før du skærer det i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
 
2. MARINEREDE GRØNTSAGER: Rens og hak chilien fint. Skræl gulerod og kinaradise, og skær begge dele i lange, tynde strimler. Skyl agurken, og skær også den i lange, tynde strimler. Vend alle grøntsagsstrimlerne sammen med fiskesauce, sesamolie, limesaft, sukker og finthakket chili, og lad det trække i 5 minutter.
 
3. SERVERING: Lun baguetterne; halvér dem, så der bliver en halv baguette til hver person, og flæk dem. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Smør den ene side af hvert stykke brød med hvidløgspaté, og fyld salatblade, flanksteak og de marinerede grøntsager i. Top med skalotteløg og plukkede krydderurter. Servér evt. med ekstra chili.