quesadillas
Hovedretter

Bagte quesadillas med mango, cheddar og sorte bønner

Quesadillas er majspandekager, der fyldes med lækre sager, foldes og derefter grilles på en pande eller bages sprøde i ovnen.Her får du opskriften på bagte quesadillas med mango, cheddar og sorte bønner

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 dl brune ris
8 små tortillaer (mexicanske majspandekager)
1 spsk. olivenolie

JALAPENO-BØNNE-FYLD

1 dåse sorte bønner
5 skiver syltet jalapenos fra glas
1 moden mango
150 g cheddar
3 forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
salt og friskkværnet peber

GUACAMOLE

2 modne avocadoer
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk koriander
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk koriander
1 limefrugt

Opskrift - sådan laver du bagte quesadillas med mango, cheddar og sorte bønner 

 

1. Kog brune ris efter anvisningen på pakken.
 
2. JALAPENO-BØNNE-FYLD: Afdryp de sorte bønner, og skyl dem i koldt vand i en sygte. Afdryp jalapenos. Skræl mangoen, skær frugtkødet fri af stenen, og skær det i tern. Riv cheddar groft. Rens og snit forårsløg i fine skiver. Hak koriander groft. Bland det hele sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
 
3. GUACAMOLE: Flæk avocadoerne; fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål. Pil og hak løget fint, pil og pres hvidløg, og hak koriander groft. Rør det i avocadomosen, og smag til med limesaft, salt og peber.
 
4. Tænd ovnen på 180°. Fordel tortillaer på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg jalapeno-bønne-fyld oven på den ene halvdel af hver tortilla, og klap hver tortilla sammen. Pensl med olie, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er sprøde, og osten er smeltet.
 
5. SERVERING: Top de varme quesadillas med guacamole, koriander og skiver af limefrugt, og servér.
 
TIP: Bland evt. stykker af stegt kylling eller oksekød i bønnefyldet.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Smørstegt kulmule med jordbærsalsa – Få opskriften her

Tirsdag: Avocado-vaffeltoast med pocherede æg – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med kyllinge-bolognese – Få opskriften her

Fredag: Grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip – Få opskriften her