Hovedretter

Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner

Når man bager alle grøntsagerne i ovnen først, får man en virkelig lækker suppe med en dyb og mere aromatisk smag. Her får du opskriften på bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner.

Tilberedelsestid: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g tomater (f.eks. store blommetomater)
2 røde peberfrugter
2 rødløg
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
2 spsk. Olivenolie
½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. Sukker
1 dåse hakkede tomater
5 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
1 spsk. Balsamicoeddike
Salt og peber

Brødcroutoner:

1 ciabattabrød
3 spsk. Olivenolie
2 tsk. flagesalt

Til servering:

4 spsk. cremefraiche 18 %
1 håndfuld frisk timian

Opskrift – sådan laver du bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner

Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Rens peberfrugterne, fjern kernehuset, og skær dem i grove stykker. Pil rødløg, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddet, og halvér det. Fordel alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, og læg timianstilkene ved. Dryp med olie, og krydr med chiliflager og sukker. Bag grøntsagerne i ovnen i 40 minutter. Tag grøntsagerne ud af ovnen, og fjern de grove timianstilke. Hæld grøntsagerne over i en gryde sammen med hakkede tomater fra dåse og bouillon, og bring det hele i kog. Lad det småkoge i 5 minutter. Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Hæld piskefløde og balsamico i suppen, varm den igennem, og smag til med salt og peber.

Brødcroutoner:
Skær brødet i tern. Steg brødternene i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt, og afdryp på fedtsugende papir.

Servering:
Servér suppen med sprøde croutoner og en skefuld cremefraiche på toppen. Pynt med frisk timian.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat – få opskriften her

Onsdag: Broccolitærte med porrer, bacon og estragon – få opskriften her

Torsdag: Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg – få opskriften her

Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her