Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Rens peberfrugterne, fjern kernehuset, og skær dem i grove stykker. Pil rødløg, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddet, og halvér det. Fordel alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, og læg timianstilkene ved. Dryp med olie, og krydr med chiliflager og sukker. Bag grøntsagerne i ovnen i 40 minutter. Tag grøntsagerne ud af ovnen, og fjern de grove timianstilke. Hæld grøntsagerne over i en gryde sammen med hakkede tomater fra dåse og bouillon, og bring det hele i kog. Lad det småkoge i 5 minutter. Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Hæld piskefløde og balsamico i suppen, varm den igennem, og smag til med salt og peber.
Brødcroutoner:
Skær brødet i tern. Steg brødternene i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt, og afdryp på fedtsugende papir.
Servering:
Servér suppen med sprøde croutoner og en skefuld cremefraiche på toppen. Pynt med frisk timian.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat – få opskriften her
Onsdag: Broccolitærte med porrer, bacon og estragon – få opskriften her
Torsdag: Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg – få opskriften her
Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her