bagt laks
Hovedretter

Bagt laks med ingefær og quinoasalat

Skyd ugen i gang med sund og lækker aftensmad. Quinoa og laks forsyner dig med både protein og omega-3. Her får du opskriften på bagt laks med ingefær og quinoasalat

Bagt laks med ingefær og quinoasalat til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 15 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BAGT LAKS
800 g laksefilet uden skind
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
1 cm frisk ingefær
 
QUINOASALAT
250 g quinoa
2 rødløg
1 agurk
1 bundt basilikum
4 spsk. kapers
2 spsk. hvid balsamicoeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
Bagt laks smager skønt. Prøv også en anden skøn lakseopskrift - laks med stuvet spinat og kartofler. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du bagt laks med ingefær og quinoasalat 

 
1. Bagt laks: Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres citronsaft over laksen, og krydr med salt, peber og friskrevet ingefær. Bag laksen i ovnen i 15 minutter.
 
2. Quinoasalat: Skyl quinoaen i en si. Hæld quinoaen i en gryde, hæld vand på, til det dækker, og kog quinoaen i ca. 12 minutter. Hæld vandet fra gennem en si, og skyl quinoaen med koldt vand. Pil løgene, og skær dem i fine både. Skyl agurken, og skær den i små tern. Hak basilikum fint. Vend løg, agurk, basilikum, kapers og quinoa sammen i en skål. Rør balsamico og olie sammen, og vend det i quinoasalaten. Smag til med salt og peber.
 
3. Servér quinoasalaten som tilbehør til lun bagt laks.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Tirsdag: Lammeburger med hummus og stegt aubergine - Få opskriften her

Onsdag: Suppe med kylling og perlespelt - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med pandestegte kartofler og æbler - Få opskriften her

Fredag: Indisk curry med oksekød og grøntsager - Få opskriften her

 
madplan