Aubergineruller med bolognese
Hovedretter

Aubergineruller med bolognese

Rul dig ud med en skøn omgang aftensmad i fad, rigt på både smag og grøntsager. Her får du opskriften på aubergineruller med bolognese

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
2 store gulerødder
olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
1 dl rødvin

AUBERGINERULLER

3 store auberginer
2 spsk. olivenolie
salt
2 friske mozzarellakugler a 125 g
50 g parmesan

SERVERING

rucola
1 groft flute

Opskrift - sådan laver du aubergineruller med bolognese 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg. Rens og snit bladselleri. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg løg, hvidløg, selleri og gulerødder let i olie i en stor gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og brun kødet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rødvin. Lad bolo-
gnesen simre i mindst 30 minutter.
 
2. AUBERGINERULLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ovnen i ca. 15 minutter. Smør et ovnfad med olie. Fordel bolognese på auberginerullerne, og læg et lille stykke mozzarella i den brede ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i fadet. Riv parmesan over, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød.
 
3. SERVERING: Servér aubergineruller med skyllet rucola og lunet flute
 
TIP: I stedet for 1 dl rødvin kan du bruge 3 spsk. rødvinseddike
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefad med rodfrugter - Få opskriften her

Tirsdag: Pitabrød med edamame-falafler og haydari - Få opskriften her

Onsdag: Fyldte kartofler med æg og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Kylling i rød peanut-curry - Få opskriften her

Læs mere om: