Aubergineruller med bolognese
Mad

Aubergineruller med bolognese

14. februar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Rul dig ud med en skøn omgang aftensmad i fad, rigt på både smag og grøntsager. Her får du opskriften på aubergineruller med bolognese
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 store gulerødder
  • olivenolie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dl rødvin

AUBERGINERULLER

  • 3 store auberginer
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 friske mozzarellakugler a 125 g
  • 50 g parmesan

SERVERING

  • rucola
  • 1 groft flute

Opskrift - sådan laver du aubergineruller med bolognese

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Rens og snit bladselleri. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg løg, hvidløg, selleri og gulerødder let i olie i en stor gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og brun kødet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rødvin. Lad bolognesen simre i mindst 30 minutter.
  2. AUBERGINERULLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ovnen i ca. 15 minutter. Smør et ovnfad med olie. Fordel bolognese på auberginerullerne, og læg et lille stykke mozzarella i den brede ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i fadet. Riv parmesan over, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød.
  3. SERVERING: Servér aubergineruller med skyllet rucola og lunet flute

TIP: I stedet for 1 dl rødvin kan du bruge 3 spsk. rødvinseddike

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også