Hovedretter

Aubergine-ruller med ricotta og bulgur

En dejlig vegetarisk ret, som alle vil elske – selv de mest inkarnerede kødspisere. Her får du opskriften på aubergine-ruller med ricotta og bulgur

Aubergine-ruller med ricotta og bulgur 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 store auberginer
2 spsk. olivenolie 
salt
250 g ricotta
2 spsk. olivenolie
25 g friskrevet parmesan
 
 
TOMATSAUCE
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
140 g tomatpuré
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
 
FYLD
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g brune champignoner
salt og friskkværnet peber
200 g grov bulgur
½ l hønsebouillon
1 håndfuld bredbladet persille
 
PYNT
25 g friskrevet parmesan
 
PRØV OGSÅ: Bagt aubergine med tomat og gedeost
 

Opskrift - sådan laver du aubergine-ruller med ricotta og bulgur

 
1. TOMATSAUCE: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, og bring saucen i kog. Lad den simre under låg, imens du tilbereder resten. 
 
2. Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, drys med salt, og bag skiverne møre i ovnen i ca. 15 minutter. 
 
3. FYLD: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Rens champignonerne, skær dem i små tern, og steg dem gyldne sammen med løg og hvidløg. Kværn salt og peber over. Skyl bulguren i en sigte, og tilsæt den. Hæld bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Lad retten simre under låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket persille. 
 
4. Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Pisk ricotta sammen med olivenolie og 25 g fintrevet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og læg 1-2 spsk. fyld i den tykke ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i tomatsaucen. Drys med parmesan, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød. 
 
TIP: Vil du spare tid, kan du bruge en færdig tomatsauce.