Asiatisk nudelsalat med and
Hovedretter

Asiatisk nudelsalat med and

Salat til aftensmad gør alle glade, når den indeholder både nudler og rosastegt andebryst. Her får du opskriften på asiatisk nudelsalat med and

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 andebrystfileter
salt og friskkværnet peber
smagsneutral olie til stegning

RISNUDELSALAT

300 g brede risnudler
125 g blandet grøn salat
1 mango
2 modne avocadoer
1 agurk
150 g bønnespirer
1 rødløg
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk koriander
50 g saltede peanuts
1 frisk rød chili

PEANUTDRESSING

1 fed hvidløg
1 limefrugt
2 spsk. peanutbutter
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. sesamolie
½ dl vand

Opskrift - sådan laver du asiatisk nudelsalat med and 

 
1. Risnudelsalat: Kog nudler efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte. Skyl og tør salaten. Bland nudler og salat på et stort fad. Skræl mango, og skær mangokødet i tynde bånd. Flæk avocadoerne, løft kødet ud med en ske, og skær det i både. Skyl bønnespirer og agurk, og skær agurken i skrå skiver. Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Hak mynte og koriander groft. Vend mango, avocado, spirer, agurk, løg og krydderurter i nudelsalaten.
 
2. Peanutdressing: Pres hvidløg. Rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og olie. Tilsæt vand gradvist, til dressingen har den rette konsistens. Dryp over nudelsalaten, og vend forsigtigt rundt.
 
3. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg kødet på skindsiden i olie på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter, og skær det så i skiver. Top salaten med and, og drys med peanuts og fintsnittet chili.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskesuppe med knoldselleri og fennikel - Få opskriften her

Onsdag: Broccolifrikadeller med vilde ris og fetadip - Få opskriften her

Torsdag: Græsk bønnefad med tzatziki - Få opskriften her

Fredag: Kyllingelår med knuste kartofler og pesto - Få opskriften her

 
Læs mere om: