Hovedretter

Asiatisk jordskokkefad med laks

Saftig laks og nøddeagtige jordskokker udgør en farligt god kombination. Her har fisken fået et asiatisk tvist med en af mine yndlingssaucer, en spicy og smagfuld peanutbuttersauce. Her får du opskriften på asiatisk jordskokkefad med laks

Asiatisk jordskokkefad med laks 

Tid: 15 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g laksefilet
750 g jordskokker
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
den fede del af 1 dåse kokosmælk (se TIP)
3 spsk. peanutbutter
2-3 tsk. rød karrypasta
3 spsk. fiskesauce
saft af ½ limefrugt
 
 
TIL SERVERING
1 dl saltede peanuts
frisk koriander
evt. kogte jasminris
 
PRØV OGSÅ: Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat
 

Opskrift - sådan laver du asiatisk jordskokkefad med laks 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Del laksefileten i 4 stykker. Skrub eller skræl jordskokkerne; skær dem i ½ cm tykke skiver, og fordel dem i et ovnfast fad. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Pisk hvidløg og ingefær sammen med kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, fiskesauce og limesaft i en skål. Hæld blandingen over jordskokkerne, og vend rundt, så det fordeler sig. Læg de 4 stykker laks i fadet, og dæk dem delvist med jordskokker. Steg retten i ovnen i 25 minutter, indtil laksen er gennemstegt, og jordskokkerne er møre og sprøde.
 
2. SERVERING: Drys retten med peanuts og plukket koriander, og servér evt. sammen med ris.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Forårssalat med persillepesto – Få opskriften her

Onsdag: Chilifyldte butternutsquash – Få opskriften her

Torsdag: Fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano – Få opskriften her

Fredag: Honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler – Få opskriften her