Afrikansk lammegryde med gurkemeje-couscous spækket med krydderier
Aftensmad

Afrikansk lammegryde med gurkemeje-couscous

3. maj 2018Opdateret 4. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Prøv en lammegryde fyldt med abrikoser, muskatnød og en hel eksplosion af varme krydderier. Her får du opskriften på afrikansk lammegryde med gurkemeje-couscous
2 t og 0 min4 personer
Tid i alt 2 t og 35 min

INGREDIENSER

  • 800 g lammekød i tern
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 store gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • 1 tsk. stødte fennikelfrø
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 ½ dl lamme- eller oksebouillon
  • 15 tørrede abrikoser
  • 1 dl peanutbutter
  • saft af ½ citron

GURKEMEJE-COUSCOUS

  • 4 dl couscous
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 8 dl kogende vand

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld persille

Afrikansk lammegryde med gurkemeje-couscous

  1. Lammegryde: Tag kødet ud af køleskabet. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint.
  2. Krydr kødet godt med salt og peber, og brun det i smør i en stor, tykbundet gryde, så det får stegeskorpe.
  3. Læg kødet til side på en tallerken. Svits løg, hvidløg og ingefær i gryden. Skræl og skær gulerødder i skiver. Rens og skær peberfrugter i skiver. Vend gulerødder og peberfrugter i gryden.
  4. Lad det hele stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve, og løgene bliver gennemsigtige. Læg kødet tilbage i gryden, og tilsæt alle krydderierne. Vend rundt, og lad det stege et par minutter.
  5. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Rør rundt, og læg låg på gryden. Lad det hele simre ved svag varme i 1-3 timer, til lammekødet er helt mørt.
  6. Gurkemeje-couscous: Bland couscous og gurkemeje i en skål. Hæld 8 dl kogende vand over, og rør rundt. Lad couscoussen stå i 10 minutter.
  7. Skær abrikoser i skiver. Rør dem i lammegryden sammen med peanutbutter, og smag til med citronsaft.
  8. Severing: Skyl og pluk persille. Rør i couscoussen med en gaffel, så kornene løsnes. Servér gurkemeje-couscous til lammegryden, og drys med persille.

TIP: Lammegryden skal simre i 1-3 timer, men passer sig selv undervejs.

Se flere opskrifter med lam her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også