Æggekage med kartofler og serranoskinke
Mad

Æggekage med kartofler og serranoskinke

4. juli 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv din æggekage et italiensk tvist, så den passer bedre til varme sommerdage. Her får du opskriften på æggekage med kartofler og serranoskinke
20 min4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g nye kartofler
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 50 g soltørrede tomater
  • 60 g serranoskinke
  • 30 g parmesan

GRØNNE BØNNER

  • 125 g grønne bønner
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • salt og peber
  • 20 g parmesan
  • 1 håndfuld basilikum

TIL SERVERING

  • 4 skiver rugbrød

Opskrift - sådan laver du æggekage med kartofler og serranoskinke

1. Tænd ovnen på 200°. Kog kartoflerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, til du akkurat kan stikke en gaffel igennem uden modstand, og skær dem herefter i halve. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt, peber og oregano. Smelt smør på en pande (som kan gå i ovnen), og hæld æggemassen på panden. Fordel kartofler, soltørrede tomater og serranoskinke på æggemassen, og drys med friskrevet parmesan. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøl, og pynt med basilikum. 2. GRØNNE BØNNER: Skyl bønnerne, og nip enderne af. Steg dem i olivenolie, til de bliver flot grønne. Dryp eddike over, og krydr med salt og peber. Hæld bønnerne over på et fad, og drys med parmesan i flager. 3. SERVERING: Servér æggekagen med grønne bønner og ristet rugbrød. TIP: Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, så bag æggekagen i et smurt ovnfast fad. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også