Hovedretter

Æggekage med kartofler og serranoskinke

Giv din æggekage et italiensk tvist, så den passer bedre til varme sommerdage. Her får du opskriften på æggekage med kartofler og serranoskinke

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g nye kartofler
6 æg
1 dl mælk
salt og peber
2 tsk. tørret oregano
1 spsk. smør til stegning
50 g soltørrede tomater
60 g serranoskinke
30 g parmesan

GRØNNE BØNNER

125 g grønne bønner
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. hvidvinseddike
salt og peber
20 g parmesan
1 håndfuld basilikum

TIL SERVERING

4 skiver rugbrød

Opskrift - sådan laver du æggekage med kartofler og serranoskinke 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Kog kartoflerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, til du akkurat kan stikke en gaffel igennem uden modstand, og skær dem herefter i halve. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt, peber og oregano. Smelt smør på en pande (som kan gå i ovnen), og hæld æggemassen på panden. Fordel kartofler, soltørrede tomater og serranoskinke på æggemassen, og drys med friskrevet parmesan. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøl, og pynt med basilikum.
 
2. GRØNNE BØNNER: Skyl bønnerne, og nip enderne af. Steg dem i olivenolie, til de bliver flot grønne. Dryp eddike over, og krydr med salt og peber. Hæld bønnerne over på et fad, og drys med parmesan i flager.
 
3. SERVERING: Servér æggekagen med grønne bønner og ristet rugbrød.
 
TIP: Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, så bag æggekagen i et smurt ovnfast fad.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Boghvedecrepes med røget hellefisk og sommergrønt – Få opskriften her

Onsdag: Bagt caprese-pastasalat med kylling – Få opskriften her

Torsdag: Pitapizza med pesto og artiskokhjerter – Få opskriften her

Fredag: Italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød – Få opskriften her