Æggekage med kartofler, bacon og grov pesto
Mad

Æggekage med kartofler, bacon og grov pesto

23. januar 2020
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En god æggekage kræver rigelige mængder sprødstegt bacon på toppen. Her får du opskriften på æggekage med kartofler, bacon og grov pesto.
20 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g kartofler
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 100 g bacon

Grov pesto:

  • 50 g mandler
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 25 g parmesan

Til servering:

  • 8 skiver rugbrød

Opskrift - sådan laver du æggekage med kartofler, bacon og grov pesto

ÆGGEKAGE

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til du akkurat kan stikke en gaffel igennem uden modstand.
  3. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber.
  4. Steg bacon sprødt på en pande, og lad det dryppe af på køkkenrulle.
  5. Hæld dernæst æggemassen på panden, og fordel kartofler over.
  6. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter.

GROV PESTO

  1. Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem.
  2. Hak basilikum.
  3. Riv parmesan groft. Bland det hele i en skål.

SERVERING

  1. Top æggekagen med grov pesto og bacon, og servér med ristet rugbrød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

Mandag: Pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie

Tirsdag: Italiensk kylling med parmaskinke

Onsdag: Pasta med laks, spinat og flødeost

Torsdag: Æggekage med kartofler, bacon og grov pesto

Fredag: Iransk oksekødsgryde

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også