kartoffelsalat
Mad

Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat

10. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Kartoffelsalat er en dansk klassiker – her i en nem version med masser af frisk karse og purløg. Her får du opskriften på hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g grillpølser
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

KARTOFFELSALAT

  • 500 g små kartofler
  • 200 g cremefraiche 18 % (f.eks. fra Thise)
  • 1 dl god mayonnaise
  • 2 spsk. ketchup
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg
  • karse

GRØN SALAT

  • 2 hjertesalater
  • 200 g grønne bønner
  • ½ agurk
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan laver du hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat

  1. KARTOFFELSALAT: Kog kartoflerne, pil dem, og lad dem køle af. Skær dem i skiver på ½ cm. Rør cremefraiche sammen med mayonnaise og ketchup. Krydr med salt og peber. Hak purløg fint, og vend det i dressingen sammen med kartoffelskiverne. Pynt kartoffelsalaten med karse.
  2. GRØN SALAT: Skyl og skær salaterne i grove stykker. Nip bønnerne, og kog dem 2 minutter i spilkogende saltet vand. Skræl agurken, og skær den i stave. Bland bønner og agurk, og dryp dem og salaterne med olie.
  3. Pensl pølserne med olie. Steg dem på en (grill)pande. Servér sammen med kartoffelsalat og grøn salat.

Læs mere om:

Læs også