https://imgix.femina.dk/media/article/1506-mad-3.png
Mad

Gulerodsmos med spidskommen og ristet torsk

9. februar 2015
Af: af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fuld fokus på de sunde rodfrugter. Her får du opskriften på gulerodsmos med spidskommen og ristet torsk
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g torskefilet
  • olivenolie
  • 500 g gulerødder
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 spsk. stødt spids-kommen
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. friskrevet ingefær
  • 2 håndfulde sorte oliven

Opskrift - sådan laver du gulerodsmos med spidskommen og ristet torsk

1. Gulerodsmos: Skræl gulerødderne, og kog dem i letsaltet vand i en gryde i 15-20 minutter, til de er bløde. Hæld vandet fra, og blend dem fint i en foodprocessor sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen, eddike, olivenolie, hvidløg, friskrevet ingefær, salt og peber. Anret gulerodsmosen på et fad. Pynt med oliven.

2. Læg torskefilet i et ovnfast fad. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Skær citronen i skiver, og læg dem oven på torsken. Steg torsken i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, og servér med gulerodsmos og groft brød.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat – Få opskriften her

Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg – Få opskriften her

Læs også