Gulerodskage med citronfrosting
Tid: 20 minutter. Bagetid: 1 time. Afkølingstid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL GUKERODSKAGE 300 g gulerødder 150 g valnødder 250 g blødt smør 250 g muscovadosukker 4 æg 250 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 2 tsk. kanel 2 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt kardemomme 1 springform, ca. 24 cm i diameter
CITRONFROSTING 400 g flødeost naturel 150 g flormelis skal og saft af 1 usprøjtet citron
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til gulerodskage kan være disse lækre muffins med gulerod og squash. Få opskriften her Opskrift - sådan laver du gulerodskage med citronfrosting
1. Gulerodskage: Skrub gulerødderne, og riv dem groft. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 180°. Rør sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen. Bland mel, bagepulver og krydderier i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend gulerødder og valnødder i. Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ca. 1 time. Tjek med et grillspyd eller lignende, om kagen er gennembagt: Der må ikke hænge fugtig dej ved spyddet, når du stikker det ind i midten af kagen og trækker det ud igen. Lad kagen køle af i formen. 2. Citronfrosting: Rør flødeost med flormelis, og smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Smør frostingen på den afkølede kage i et tykt lag.
PRØV OGSÅ: Abrikos-gulerods-marmelade