Abrikos-gulerods-marmelade
Desserter

Abrikos-gulerods-marmelade

29. juli 2014Opdateret 9. april
af Susanne Palmqvist
Dejlig konsistens, skøn smag og en helt vidunderlig farve. Hvis du bruger de økologiske mørke abrikoser i stedet for lyse, får du en mørkere marmelade. En køkkenmaskine/foodprocessor er god at have ved hånden, for så kan du hakke al frugt, saft og gulerødder på maskinen

Det skal du bruge

  • 185 g tørrede abrikoser (1 pose)
  • 2 spsk. soltørrede tranebær
  • saft og skal af 2 usprøjtede appelsiner
  • saft af 1 citron
  • 2½ dl kogende vand
  • 2 gulerødder (150 g)
  • 350 g syltesukker, gerne økologisk
  • 1 cm frisk ingefær

Fremgangsmåde

  1. Skær abrikoserne i terninger.
  2. Bland dem med tranebær og appelsinskal, og hæld appelsinsaft, citronsaft og kogende vand over.
  3. Lad det stå og trække til næste dag eller i mindst 4 timer.
  4. Skræl gulerødderne. Riv dem, og bland dem med de udblødte frugter og væde i en gryde.
  5. Lad blandingen småkoge i 20 minutter.
  6. Rør syltesukker og friskrevet ingefær i, og kog videre i ca. 15 minutter, til det hele er mørt og lidt ”moset”.
  7. Tjek evt. konsistensen ved at lægge lidt marmelade på en tallerken, og stil den koldt i ½ time.
  8. Kom den færdige marmelade på skoldede glas, og luk dem straks. Skal opbe-vares i køleskab.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Læs også