Desserter

Abrikos-gulerods-marmelade

29. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Dejlig konsistens, skøn smag og en helt vidunderlig farve. Hvis du bruger de økologiske mørke abrikoser i stedet for lyse, får du en mørkere marmelade. En køkkenmaskine/foodprocessor er god at have ved hånden, for så kan du hakke al frugt, saft og gulerødder på maskinen

Abrikos-gulerods-marmelade (ca. 5 små glas)

INGREDIENSER

185 g tørrede abrikoser (1 pose) 2 spsk. soltørrede tranebær saft og skal af 2 usprøjtede appelsiner saft af 1 citron 2½ dl kogende vand 2 gulerødder (150 g) 350 g syltesukker, gerne økologisk 1 cm frisk ingefær  

Opskrift - sådan laver du abrikos-gulerods-marmelade

  Skær abrikoserne i terninger. Bland dem med tranebær og appelsinskal, og hæld appelsinsaft, citronsaft og kogende vand over. Lad det stå og trække til næste dag eller i mindst 4 timer. Skræl gulerødderne. Riv dem, og bland dem med de udblødte frugter og væde i en gryde. Lad blandingen småkoge i 20 minutter. Rør syltesukker og friskrevet ingefær i, og kog videre i ca. 15 minutter, til det hele er mørt og lidt ”moset”. Tjek evt. konsistensen ved at lægge lidt marmelade på en tallerken, og stil den koldt i ½ time. Kom den færdige marmelade på skoldede glas, og luk dem straks. Skal opbe-vares i køleskab.   PRØV OGSÅ: Blåbær/solbærmarmelade med lakrids

Læs også