Mad
9. november 2018

Grønkålssalat med confiteret and stegt i vadouvan

And hører ikke kun til på julebordet. Du kan lave det i et væld af udgaver og med alt slags tilbehør. Her har vi serveret confiteret and med sprød grønkålssalat, som kun tager 20 minutter at lave - helt perfekt i den travle hverdag
Af: Timm Vladimir
Grønkålssalat med confiteret and stegt i vadouvan

Foto: Columbus Leth

And hører ikke kun til på julebordet. Du kan lave det i et væld af udgaver og med alt slags tilbehør. Her har vi serveret confiteret and med sprød grønkålssalat, som kun tager 20 minutter at lave - helt perfekt i den travle hverdag
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dåse confiterede andelår (4 andelår)
  • 1 spsk. vadouvankrydderi (fås i specialbutikker)
  • salt
  • 2 grapefrugter
  • 4 radiser
  • 4 håndfulde frisk grønkål
  • 8 rosenkål
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • kerner af ½ granatæble
Annonce

Opskrift - sådan laver du grønkålssalat med confiteret and stegt i vadouvan

Tag andelårene op af dåsen. Smelt 2 spsk. andefedt fra dåsen på en pande, og tilsæt vadouvankrydderi. Læg andelårene på panden, og steg dem sprøde i 5 minutter på hver side ved middelhøj varme. Krydr godt med salt. Pil grapefrugterne, og skær dem i fileter. Rens radiser, og skær dem i tynde skiver. Pluk grønkålen. Fjern de yderste blade fra rosenkålen, skær lidt af bunden af, og pluk bladene fra hinanden. Vend grønkål og rosenkålsblade sammen med salt, peber og olivenolie. Anret dem i bunden af en skål, og fordel grapefileter og radiseskiver ovenpå. Læg til sidst andelårene på. Top med granatæblekerner, og servér retten med det samme. TIP: Gem endelig andefedtet fra de confiterede andelår! Det er skønt at stege i og gør sig også godt i den hjemmelavede rødkål PRØV OGSÅ: Rødkålssalat med kærlighed og knas
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.