grissini
Mad

Grissini med ricotta-spinat-dip

af Louisa Lorang 23. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Brug grissinier som en lille snack eller som en appetizer. Servér den dejlige dip til – eller brug dippen til grøntsagsstænger eller begge dele

Grissini med ricotta-spinat-dip

Når du arbejder med mel, er der stor forskel på, hvor meget vand melet suger. Prøv dig frem. Her skal konsistensen af dejen være glat, smidig og ikke for våd. Grissinierne skal være nemme at rulle - så tilsæt melet lidt ad gangen, og fornem, hvad der passer.

GRISSINI(20-25 stk.)150 g durumhvede80 g fuldkornshvedemel25 g gær½ dl lunet vand½ dl olivenolie1 tsk. salt1 dl koldt vand

ENDVIDEREdurumhvede til at rullegrissinierne i

Hæld begge slags mel i en foodprocessor. Opløs gæren i det lunkne vand, og hæld det i melet. Blend med olie, salt og vand, til dejen samler sig (eller gør det hele med hånden i en stor skål). Mærk om dejen skal have mere mel eller vand.Rul dejen til små, ca. 15 cm lange pølser, og tril dem i lidt ekstra mel. Bag dem ved 230° i 12-15 minutter. De skal blive helt tørre.Lad grissinierne køle af inden servering - helst på en rist.

RICOTTA-SPINAT-DIP2 fed hvidløg i tynde skiverolivenolie200 g babyspinatsalt250 g ricotta2-3 spsk. super god olivenolie

Sautér hvidløget i lidt olie på en varm pande. Kom spinaten på, og lad den falde sammen. Krydr med salt, kom spinaten i en si, og lad den dryppe af.Rør ricottaen med olivenolien, til den er glat - brug evt. en elpisker. Hak spinaten fint, og bland den i ricottaen. Smag til med salt, og lad dippen køle af.Servér grissinierne med ricotta-spinat-dippen.

TIP:Grissinierne kan laves et par dage før brug. Sørg for, at de er helt afkølede, inden de pakkes i kagedåse eller lignende. Er de blevet lidt bløde, når de skal bruges, kan de sættes i ovnen et par minutter, så bliver de sprøde igen.Har du rester af dippen, kan du bruge den som sandwichfyld.

RELEVANTE LINKS

Musaka med tomatsalat
Lagkage med hindbærmousse