Vafler med rogn og pocherede æg
Forretter

Vafler med rogn og pocherede æg

af Timm Vladimir 25. februar 2019
Foto: Columbus Leth
De er gode til brunch, men de sprøde vafler med salt rogn og cremet æg er også dejlige som en let frokost eller forret. Her får du opskriften på vafler med rogn og pocherede æg
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • vaffeljern

POCHEREDE ÆG

  • 1 spsk. eddike
  • 4 æg

TIL SERVERING

  • 100 g skyr
  • 75 g frisk ørredrogn eller lakserogn
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • frisk dild
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du vafler med rogn og pocherede æg

  1. Smelt smørret. Blend æg og mælk i en blender, til det har en ensartet konsistens, og tilsæt mel, bagepulver, salt, sukker og smeltet smør. Lad dejen hvile i 30 minutter. Bag vaflerne i et varmt vaffeljern.   2. POCHEREDE ÆG: Bring en gryde med vand i kog, og tilsæt eddiken. Slå 1 æg ud i en kop. Skru helt ned for vandet i gryden, rør en lille hvirvel i vandet med en grydeske, og hæld forsigtigt ægget i. Lad det pochere i vandet i 4½ minut. Løft ægget op med en hulske,  og gentag med de andre æg.   3. SERVERING: Rør skyr med halvdelen af rognen og halvdelen af purløget. Smag til med salt og peber, og anret skyrcremen i 4 skåle. Læg vaflerne i skålene, og top med de pocherede æg. Pynt med de resterende rogn, purløg og plukket dild.   TIP: Vaffeldejen skal trække i 30 minutter, men du kan sagtens lave den et par timer i forvejen eller aftenen før, og lade den stå på køl, til du skal bruge den.   PRØV OGSÅ: Spinat-vafler med røget laks