Forretter

Tomatmarmelade med chili

Tomater har det hele: Sødme, syre og den eftertragtede umamismag. Og lige nu smager de helt fantastisk! Når du koger dem til marmelade får du helt nye smagsnoter vil tone frem! Her får du opskriften på tomatmarmelade med chili

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g tomater
150 g sukker
1 frisk rød chili
1 knivspids stødt sort peber
1 knivspids salt
1 spsk. citronsaft

Opskrift - sådan laver du tomatmarmelade med chili

 
Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i en gryde, og drys sukkeret over. Lad det trække i 2 timer. Tilsæt finthakket chili, salt og peber, og bring det langsomt i kog. Lad tomaterne simre i 15-20 minutter ved lav varme. Fjern løbende eventuelt skum med en grydeske. Smag tomatmarmeladen til med citronsaft, og hæld den på skoldede glas. Servér f.eks. som tilbehør til blåskimmelost.