Forretter
Tomatmarmelade med chili
Tomater har det hele: Sødme, syre og den eftertragtede umamismag. Og lige nu smager de helt fantastisk! Når du koger dem til marmelade får du helt nye smagsnoter vil tone frem! Her får du opskriften på tomatmarmelade med chili
Tirsdag, 10. september 2019 - 7:15 - af Timm Vladimir, Foto: Columbus Leth
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
400 g tomater
150 g sukker
1 frisk rød chili
1 knivspids stødt sort peber
1 knivspids salt
1 spsk. citronsaft
Opskrift - sådan laver du tomatmarmelade med chili
Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i en gryde, og drys sukkeret over. Lad det trække i 2 timer. Tilsæt finthakket chili, salt og peber, og bring det langsomt i kog. Lad tomaterne simre i 15-20 minutter ved lav varme. Fjern løbende eventuelt skum med en grydeske. Smag tomatmarmeladen til med citronsaft, og hæld den på skoldede glas. Servér f.eks. som tilbehør til blåskimmelost.