Tomatmarmelade med chili
Desserter

Tomatmarmelade med chili

10. september 2019Opdateret 9. april
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Tomater har det hele: Sødme, syre og den eftertragtede umamismag. Og lige nu smager de helt fantastisk! Når du koger dem til marmelade får du helt nye smagsnoter vil tone frem! Her får du opskriften på tomatmarmelade med chili
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g tomater
  • 150 g sukker
  • 1 frisk rød chili
  • 1 knivspids stødt sort peber
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. citronsaft

Opskrift - sådan laver du tomatmarmelade med chili

Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i en gryde, og drys sukkeret over. Lad det trække i 2 timer. Tilsæt finthakket chili, salt og peber, og bring det langsomt i kog. Lad tomaterne simre i 15-20 minutter ved lav varme. Fjern løbende eventuelt skum med en grydeske. Smag tomatmarmeladen til med citronsaft, og hæld den på skoldede glas. Servér f.eks. som tilbehør til blåskimmelost.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også