oksecarpaccio
Forretter

Svitset oksecarpaccio med tomatolie og mozzarella

af Beagle Iuel-Brockdorff 7. juni 2022
Tid: Ca. 25 min.Ca. 600 g oksemørbrad (helst midter-stykket, det giver ensartede skiver og ensartet stegning)Salt,peberOlie2 kugler mozzarellaFrisk
Tid i alt 25 min

Oksecarpaccio

  • Ca. 600 g oksemørbrad (helst midter-stykket, det giver ensartede skiver og ensartet stegning)
  • Salt, peber
  • Olie
  • 2 kugler mozzarella
  • Frisk oregano

Tomatolie

  • 1 lille spsk tomatpuré
  • 1 skoldet og flået tomat
  • 3-4 spsk olivenolie

Sådan laver du svitset oksecarpaccio med tomatolie og mozzarella

  1. Drys oksemørbraden med salt og peber og brun den i olie på en varm pande.
  2. Læg den på en tallerken og lad den afkøle lidt.
  3. Blend tomaten med tomatpuré og olie.
  4. Skær kødet i tynde skiver, som lægges på 4 tallerkner.
  5. Skær mozzarellaen i skiver og læg dem ovenpå.
  6. Dryp med tomat­olie og pynt med oregano.
  7. Servér evt. carpaccioen med tynde skiver sprødristet brød til.