svampe
Forretter

Stegte svampe på urtebrød

af Susanne Palmqvist 28. august 2014
Foto:Henrik Freek
Stegte svampe på urtebrød er en skøn forret til en elegant sensommermenu. Rens svampene i forvejen, og steg løgene. Så tager det kun få minutter at gøre resten af forretten klar, lige før den skal serveres

Stegte svampe på urtebrød til 4 personer

INGREDIENSER

350 g blandede svampe, f.eks. bøgehat, shiitake, kantarel og kejserhat 1 frisk rødløg 1 fed hvidløg 125 g frisk babyspinat 2-3 spsk. olivenolie til stegning 1 tsk. rød chilipasta salt og friskkværnet peber evt. lidt karse til drys  

URTEBRØD

4 skiver italiensk brød eller flute 1½ spsk. olivenolie 1 håndfuld frisk timian 1 håndfuld persille   Vil du prøve andre retter med svampe, så prøv denne: Pasta med svampe og parmesan  

Opskrift - sådan laver du stegte svampe på urtebrød 

  1. Børst eller skyl forsigtigt svampene, og skær evt. de store i lidt mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og tør spinaten. Steg løg og rødløg i halvdelen af olien på en pande ved svag varme, til de er helt sprøde og gyldne. Lad dem køle af på et stykke bagepapir. Svits alle svampene, til de får lidt farve. Kom resten af olien på, og varm godt op. Tilsæt chilipasta, salt og peber, og steg 1-2 minutter. Vend spinaten i, sluk for varmen, og vend spinaten rundt på panden, til bladene er faldet sammen.   2. Urtebrød: Pensl brødene med olie. Rist dem på begge sider på en varm pande. Hak krydderurterne, drys dem på begge sider af brødene, og steg 1 1 minut på hver side. Læg  brødene på en rist.   3. Anret svampene på brødene, og top med stegte løg og evt. lidt karse.

Opskriften er den del af en komplet sensommermenu. Til hovedret og dessert fanbefaler vi

Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce – få opskriften her

Mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis – få opskriften her