svampe
Forretter

Stegte svampe på urtebrød

af Susanne Palmqvist 17. februar 2022
Foto: Henrik Freek
Stegte svampe på urtebrød er en skøn forret til en elegant sensommermenu. Rens svampene i forvejen, og steg løgene. Så tager det kun få minutter at gøre resten af forretten klar, lige før den skal serveres
4 personer

INGREDIENSER

  • 350 g blandede svampe, f.eks. bøgehat, shiitake, kantarel og kejserhat
  • 1 frisk rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g frisk babyspinat
  • 2-3 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. rød chilipasta
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. lidt karse til drys

URTEBRØD

  • 4 skiver italiensk brød eller flute
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld persille

Vil du prøve andre retter med svampe, så prøv denne: Pasta med svampe og parmesan

Opskrift - sådan laver du stegte svampe på urtebrød 

1. Børst eller skyl forsigtigt svampene, og skær evt. de store i lidt mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og tør spinaten. Steg løg og rødløg i halvdelen af olien på en pande ved svag varme, til de er helt sprøde og gyldne. Lad dem køle af på et stykke bagepapir. Svits alle svampene, til de får lidt farve. Kom resten af olien på, og varm godt op. Tilsæt chilipasta,

salt og peber, og steg 1-2 minutter. Vend spinaten i, sluk for varmen, og vend spinaten rundt på panden, til bladene er faldet sammen.

2. Urtebrød: Pensl brødene med olie. Rist dem på begge sider på en varm pande. Hak krydderurterne, drys dem på begge sider af brødene, og steg 1 1 minut på hver side. Læg brødene på en rist.

3. Anret svampene på brødene, og top med stegte løg og evt. lidt karse.

Opskriften er den del af en komplet sensommermenu. Til hovedret og dessert fanbefaler vi

Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce – få opskriften her

Mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis – få opskriften her