smushi
Forretter

Smushi: Hakkebøf med bløde løg

22. marts 2013
af Fra bogen "Royal smushi"
Smushi - navnet er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Og med den opfindelse er den danske smørrebrødstradition blevet genfødt. Her får du inspiration og gode fif til at forfine den klassiske hakkebøf med bløde løg

Smushi: Hakkebøf med bløde løgRødbedekaramelliserede løg og vagtelspejlæg

RødbedelagePres juice af rødbeder uden skræl. Lad juicen koge op, og skum den af. Til 200 g juice tilsættes 25 g balsamico og 50 g sukker. Reducér lagen ¹⁄3 ned.

Rødbede-karamelliserede løgSkræl og halvér et løg, og skær det i ca. ½ cm tykke skiver. Steg løgene i varm olie, til de får lidt farve. Tilsæt rødbedelagen, og lad det koge kort ind. Sæt det til side, og lun det op, når det skal serveres.

SMUSHI-opbygningForm små hakkebøffer, og lav et passende stykke smurt, rundt udstukket rugbrød klar. Steg en bøf rosa, læg en skefuld lune, rødbedekaramelliserede løg ovenpå sammen med et vagtelspejlæg, og pynt med hjerteudstukne bolsjebeder.

Andre smushi-opskrifter

StjerneskudKarrysildSkinkesalatForloren hareSol over Gudhjem

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.