Hovedretter

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter

Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på spaghetti og kødsauce med rodfrugter

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter til 4 personer

Spaghetti er måske den mest populære hverdagsret på de danske middagsborde? Pep den op med masser af grove grøntsager, så kan I bare spise løs.

INGREDIENSER
500 g spaghetti
4-5 gulerødder, gerne i forskellige farver
2-3 stilke bredbladet persille
ca. 100 g parmesan
 
KØDSAUCE
2 løg
2 fed hvidløg
1 pastinak
1 persillerod
2 gulerødder
olivenolie til stegning
600 g hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
3 spsk. balsamicoeddike
½ tsk. tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du spaghetti og kødsauce med rodfrugter

 
1. Kødsauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub eller skræl pastinak, persillerod og gulerødder, og skær dem i tern. Varm olie op på en dyb pande, og steg løg og hvidløg. Tilsæt kød, og brun det godt. Tilsæt rodfrugter, og steg videre i 3-4 minutter. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamico og chiliflager. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen småsimre under låg i 15 minutter.
 
2. Spaghetti: Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Skrub eller skræl gulerødderne, og høvl dem i fine spåner med en tyndskræller. Servér den kogte, afdryppede spaghetti med kødsauce, gulerodsspåner, plukket persille og masser af friskrevet eller høvlet parmesan.
 

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Kødboller i sellerisauce – Få opskriften her

Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her