Forretter

Smilende æg på grønkålspesto

af Susanne Palmqvist 14. februar 2022
Foto:Henrik Freek Christensen
Grønkål er billigt og kan strækkes langt. I mange supermarkeder kan du købe grønkål, som allerede er skyllet og hakket og dermed klar til brug.
4 personer

Smilende æg

  • 4 æg
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • tørrede chiliflager

GRØNKÅLSPESTO

  • 1 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • ½ dl pinjekerner
  • 100 g frisk grønkål, skyllet og hakket
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • ristet rugbrød

1. Grønkålspesto: Pil hvidløget. Skær parmesan i meget små stykker. Kom det i en blender sammen med pinjekerner, og blend godt. Tilsæt hakket grønkål sammen med olivenolien. Tilsæt så meget olie, at pestoen får en god, lidt grov konsistens. Smag til med salt og peber.

 

2. Kog æggene smilende, i 5-6 minutter. Lad dem køle af, og pil dem forsigtigt. Varm en pande godt op, og tilsæt olie og chilisauce. Steg 1-2 æg ad gangen. De skal kun lige røre panden, rystes, vendes forsigtigt og tages af igen.

 

3. Servering: Anret grønkålspesto på 4 tallerkener, og læg 1 æg på hver. Drys med chiliflager. Servér med ristet rugbrød og resten af grønkålspestoen.

 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående smilende æg, vintergryde og bagte æbler med nødder. Få opskrifterne til hovedret og dessert her

Vintergryde med nakkefilet, selleri og æble – Få opskriften her

Bagte æbler med nødder og karamelsauce – Få opskriften her