Desserter

Semifreddo med blåbær og hvid chokolade

Semifreddo er italiensk og betyder halvfrossen og hentyder til, at denne is skal have en tilpas blød konsistens, når den serveres.

Semifreddo med blåbær og hvid chokolade til 8 personer

INGREDIENSER

4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
4 pasteuriserede 
æggehvider
4 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
100 g blåbær, evt. fra frost
 

Opskrift - sådan laver du semifreddo med blåbær og hvid chokolade

 
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en let og luftig masse. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Pisk fløden til let skum i en tredje skål – det må endelig ikke blive for stift. Riv chokoladen groft. Vend forsigtigt æggeblommemassen sammen med de piskede æggehvider, flødeskum, revet hvid chokolade og blåbær. Hæld iscremen i en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren i mindst 2 timer, indtil kanten er frossen, og midten stadig er blød. Servér isen.
 
Få alle Timm Vladimirs opskrifter til den perfekte julefrokost her