Forretter

Saltet og marineret torsk

24. oktober 2008
af Beagle Iuel-Brockdorff
Til 4 personerTid: 20 min. + 6 timer saltning400 g torskefilet uden skindGroft saltSaften af 1-2 limeOlivenolieSalt og peberTilbehør:1 bæger creme

Til 4 personerTid: 20 min. + 6 timer saltning400 g torskefilet uden skindGroft saltSaften af 1-2 limeOlivenolieSalt og peberTilbehør:1 bæger creme fraiche 38%Blandede krydderurterSennepCitronsaftPynt:LakserognGrøn salatGnid fisken ind i groft salt og læg den ca. 6 timer i fryseren. Tag den ud, lad den tø en smule op og skær den i tynde skiver, som arrangeres smukt på fire serveringstallerkener. Dryp dem med lime og olivenolie og krydr med salt og peber.Rør creme fraichen stiv med de friskhakkede grønne urter og smag saucen til med sennep og citronsaft, samt salt og peber. Anret torsken med saucen i »æg« formet med en ske. Pynt med lakserogn og grøn salat.Så er vi klar til et par hovedretter. Husk, at magre fisk som torsk altid skal saltes en halv times tid inden tilberedningen - det gør dem fastere og lækrere mellem tænderne. Lige inden stegningen skylles saltet af, og kødet duppes tørt med køkkenrulle eller et (rent) viskestykke.