Salat med melon, røget kød og radiser
Forretter

Salat med melon, røget kød og radiser

Af Susanne Palmqvist 5. august 2021
Salaten her er en fryd for øjet med de grønne, gule og røde farver. Det søde, det skarpe og det røgede passer rigtig godt til hinanden. Forbered det hele i god tid, og bland salaten til sidst, så det friske look bevares
4 personer
Tid i alt 15 min

Det skal du bruge

  • 4 håndfulde blandede små salater
  • 1 bdt. små røde radiser
  • 2 spsk. bredbladet persille nippet i små blade
  • 1-2 spsk. nippet dild, olivenurt eller bronzefennikel
  • 1 lille honning- eller netmelon
  • 12-16 tynde skiver røget
  • mørbrad, røget andebryst eller lomo (tørret svinekam)

Dressing

  • ½ spsk. æble- eller hindbærvineddike
  • 1 stk. dijonsennep
  • 2 tsk. flydende honning
  • ca. 2 spsk. olivenolie
  • lidt citron eller appelsinsaft
  • salt og kværnet peber

Tilbehør

  • tynde skiver ristet brød

Opskrift - sådan laver du salat med melon, røget kød og radiser

  1. Skyl og slyng salaterne. Læg dem på køl i en plastpose, så de bliver helt sprøde.
  2. Rens radiserne, og nip krydderurterne. Læg dem på køl i hver sin pose/boks indtil brug.
  3. Halvér melonen; skrab kernerne ud, og lav små kugler med et kuglejern, eller skær i terninger.
  4. Pisk dressingen sammen, og smag til.
  5. Anret salater, melon og krydderurter på et fad eller i dybe tallerkener. Skær radiserne i skrå skiver, og drys dem over.
  6. Læg tynde skiver kød i midten, kværn lidt peber over, og dryp med dressingen.

 

Hvis du mangler inspiration til flere lækre salater, kan du finde mere herunder: 

Andre lækre opskrifter