Forretter

Salat med melon, røget kød og radiser

Salaten her er en fryd for øjet med de grønne, gule og røde farver. Det søde, det skarpe og det røgede passer rigtig godt til hinanden. Forbered det hele i god tid, og bland salaten til sidst, så det friske look bevares

Salat med melon, røget kød og radiser til 4 personer

INGREDIENSER

SALAT
4 håndfulde blandede små salater
1 bdt. små røde radiser
2 spsk. bredbladet persille nippet i små blade
1-2 spsk. nippet dild, olivenurt eller bronzefennikel
1 lille honning- eller netmelon
12-16 tynde skiver røget
mørbrad, røget andebryst eller lomo (tørret svinekam)

DRESSING
½ spsk. æble- eller hindbærvineddike
1 stk. dijonsennep
2 tsk. flydende honning
ca. 2 spsk. olivenolie
lidt citron eller appelsinsaft
salt og kværnet peber

TLBEHØR

tynde skiver ristet brød

Opskrift - sådan laver du salat med melon, røget kød og radiser

1. Skyl og slyng salaterne. Læg dem på køl i en plastpose, så de bliver helt sprøde.

2. Rens radiserne, og nip krydderurterne. Læg dem på køl i hver sin pose/boks indtil brug.

3. Halvér melonen; skrab kernerne ud, og lav små kugler med et kuglejern, eller skær i terninger.

4. Pisk dressingen sammen, og smag til.

5. Anret salater, melon og krydderurter på et fad eller i dybe tallerkener. Skær radiserne i skrå skiver, og drys dem over. Læg tynde skiver kød i midten, kværn lidt peber over, og dryp med dressingen.

Flere gode opskrifter på lækker salat

Grillet salat

Salat a la cæsar

 

Læs mere om: