Forretter

Radicchiosalat med jordskokker, nødder og appelsin

Både radicchio og julesalat er ret bitre salater, men de går godt sammen med jordskokker, appelsin og den søde nøddedressing. Pynt med lidt timian eller masser af hakket persille

(4 personer, tilbehør)
100 g hasselnødder
2-3 appelsiner
1 julesalat
½ lille radicchiosalat
250-300 g jordskokker
saft af ½ appelsin/citron
evt. 1 dl soltørrede tranebær

DRESSING:
½ spsk. honning
2-3 tsk. dijonsennep med honning (Honey)
2 spsk. appelsinsaft
2-3 spsk. olivenolie
salt og kværnet peber
lidt frisk, blød timian eller hakket persille

Rist nødderne på en tør pande, til skallerne revner. Nulr dem i et viskestykke, og kassér skallerne. Hak halvdelen af nødderne ret fint, og den anden halvdel mere groft. Pil appelsinerne; skær kødet fri af hinderne, og skær dem i terninger. Gem saften. Snit julesalaten og et par radicchioblade meget fint. Pisk dressingen sammen, og vend de finthakkede nødder i. Skræl jordskokkerne, og læg dem i vand med citrussaft. Høvl eller skær dem i MEGET tynde skiver. Vend dem i dressingen (de kan trække i den i 1-2 timer). Anret julesalat, radicchio, evt. tranebær og appelsiner på et fad. Fordel jordskokker med dressingen hen over. Pynt med grofthakkede nødder og grønt drys.

Prøv også: Rødkålssalat med figner, bær og balsamico

Læs mere om: