Forretter

Rå forårsruller med mozzarella

af Susanne Palmqvist 3. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
De rå ruller med knasende sprøde grøntsager og blød mozzarellaost kan spises både før og efter maden. Hoisinsaucen er en mild og dejlig tyk sauce, som er lavet på blommer og god til dip

2 nye gulerødder½ agurkca. 6 grønne asparges1-2 friske runde mozzarellaoste eller 1 rullefrisk basilikum eller mynte,hakket2 håndfulde rucola1 pakke rispapir til forårsruller (Rice Paper, 20-22 cm), kan fryses. Fås i asiatiske butikker og i enkelte større supermarkederet par radiser i tynde skiverpå langs

DIP:hoisin-, soja- eller østerssauce

Gør alle grøntsagerne klar: Skræl gulerødderne, og skær dem og de andre grønne ting i tynde stænger, ca. 10 cm lange. Jeg skar aspargesene i kvarter til en passende tykkelse. Jo tyndere de er, jo mere elegante ser rullerne ud. Skær osten i 1½ cm tykke bjælker i samme længde som det grønne, og vend dem i hakkede krydderurter. Skyl og slyng salaten tør.Lav én rulle ad gangen: Tag et stykke rispapir, og dyp det i en skål med koldt vand. Tag det hurtigt op, så snart det bliver bøjeligt. Læg det på et bræt, og kom en lille bunke grøntsager blandet med lidt salat på, og læg et stykke mozzarella i midten - det skal ligge fra midten og ud til kanten. Fold halvdelen af rispapiret ind over, og rul det fast sammen (se billedet). Læg rullerne på et fad med radisestykker imellem. De kan stå på køl i en times tid. Servér med en skål hoisinsauce eller anden dip til.

RELEVANTE LINKS

Crostini med gedeost