Oliventapenade
Forretter

Oliventapenade

af Julie Hey 14. januar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Oliventapenade er en lækker og hurtig dip at lave. Du kan vælge at spise den til brød, eller bruge den som dip til grøntsager, kød eller dryppet ud over salater. Det er utrolig nemt at lave en lækker oliventapenade, og du skal kun bruge ganske få ingredienser.
Tid i alt 10 min

Oliventapenade

  • 1 fed hvidløg
  • 300 g oliven uden sten
  • 2 rensede ansjoser, evt. fra Lykkeberg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1-2 dl olivenolie, efter valg

Sådan laver du oliventapenade

  1. Pil hvidløget og blend det med oliven, ansjoser og basilikum.
  2. Tilsæt olien i en tynd stråle, til tapenaden samler sig.
  3. Server tapenaden til hjemmebagte grissini eller brug den til butterdejssneglene.

 

Oliven kan ofte delene vandene hos mange pga. deres kraftige smag, men her er oliventapenade et godt alternativ. Man får nemlig stadig den gode smag fra oliven, uden at den bliver for kraftif. Vi er i hvert fald store fans af oliventapenade. 

Masser af inspiration til den italienske gæstemenu: