æggesalat
Forretter

Luksus-æggesalat

af Timm Vladimir 24. januar 2019
Foto: Columbus Leth
Æggesalat er altid et sikkert hit på frokostbordet hos både børn og voksne. Her får du opskriften på en skøn æggesalat i luksusudgave
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 æg
  • ¼ knoldselleri
  • 1 æble
  • 50 g friskbælgede ærter
  • 8 spsk. yoghurt naturel eller skyr
  • 4 spsk. god mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. karry
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 1 frisk rød chili
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • rugbrød
  • 4 spsk. karse eller brøndkarse

Sådan laver du luksus-æggesalat

  1. Kog æggene, til de er hårdkogte, ca. 8 minutter. Pil æggene, og mos dem med en gaffel, eller del dem på begge ledder i en æggedeler. Skræl selleri, og riv det på den fine side af et rivejern.
  2. Riv også æblet fint. Rør æg, revet selleri og æble sammen med ærter, yoghurt, mayonnaise og sennep i en skål.
  3. Rist karry let på en tør pande, og vend det i æggesalaten sammen med fintrevet citronskal. Smag til med finthakketchili, citronsaft, salt og peber.
  4. Hvis du har god tid, kan du lade æggesalaten trække på køl i 30 minutter, så bliver smagen mere intens.
  5. Anret æggesalaten på rugbrød, pynt med karse eller brøndkarse, og servér.

Æggesalat til hverdag og fest

Æggesalat kan være rigtig hverdagsluksus, og den kan være lige så simpel og kompleks som du selv har temperament til! Ofte har vi i køleskabet, hvad der skal til, og det gør det muligt hurtigt at bikse en omgang æggesalat sammen.

TIP: Æggesalat uden karry

Du kan uden videre undlade karry, hvis det ikke er noget for dig – du får stadig den cremede, gode smag af æg og mayonnaise og det lille bid fra sennep.