æggesalat
Forretter

Luksus-æggesalat

af Timm Vladimir 24. januar 2019
Foto: Columbus Leth
Æggesalat er altid et sikkert hit på frokostbordet hos både børn og voksne. Her får du opskriften på en skøn æggesalat i luksusudgave
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 æg
  • ¼ knoldselleri
  • 1 æble
  • 50 g friskbælgede ærter
  • 8 spsk. yoghurt naturel eller skyr
  • 4 spsk. god mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. karry
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 1 frisk rød chili
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • rugbrød
  • 4 spsk. karse eller brøndkarse

Opskrift - sådan laver du luksus-æggesalat

 

1. Kog æggene, til de er hårdkogte, ca. 8 minutter. Pil æggene, og mos dem med en gaffel, eller del dem på begge ledder i en æggedeler. Skræl selleri, og riv det på den fine side af et rivejern. Riv også æblet fint. Rør æg, revet selleri og æble sammen med ærter, yoghurt, mayonnaise og sennep i en skål.   2. Rist karry let på en tør pande, og vend det i æggesalaten sammen med fintrevet citronskal. Smag til med finthakketchili, citronsaft, salt og peber.   3. Hvis du har god tid, kan du lade æggesalaten trække på køl i 30 minutter, så bliver smagen mere intens.   4. Anret æggesalaten på rugbrød, pynt med karse eller brøndkarse, og servér.   PRØV OGSÅ: Wrap med æggesalat og bacon