Lobster roll med jomfruhummerhaler
Forretter

Lobster roll med jomfruhummerhaler

af Timm Vladimir 9. juli 2021
Foto: Columbus Leth
Lobster roll er det amerikanske svar på fiskenes hotdog på havnen i New England i 1960’erne. I denne opskrift har vi opgraderet retten med stenbiderrogn – og så er der ikke meget fattigmandsfrokost over den længere.
4 personer
Tid i alt 50 min

Lobster roll

  • 20 jomfruhummerhaler
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl skyr
  • 3-4 spsk. saft af 1 citron
  • 2 små stængler bladselleri
  • 2 spsk. frisk persille
  • 2 spsk. frisk dild
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 4 spsk. smør
  • 4 pølsebrød eller andet blødt brød
  • 4 spsk. stenbiderrogn
  • 2 spsk. purløg

Sådan laver du lobster roll med jomfruhummerhaler

Lobster roll

  1. Steg hummerhalerne på en (grill)pande, til de er akkurat varme i midten.
  2. Hak bladselleri, persille og dild.
  3. Vend hummerhalerne med mayonnaise, skyr, citronsaft, hakket bladselleri, persille og dild.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Lad hummersalaten trække på køl i mindst 30 minutter.

 

Til servering

  1.  Brun smørret i en lille gryde.
  2. Flæk brødene halvt igennem, smør dem med brunet smør, og steg dem let på en (grill)pande.
  3. Fordel hummersalaten i brødene.
  4. Pynt med stenbiderrogn og finthakket purløg, og servér.