Lobster roll er det amerikanske svar på fiskenes hotdog på havnen i New England i 1960’erne. I denne opskrift har vi opgraderet retten med stenbiderrogn – og så er der ikke meget fattigmandsfrokost over den længere.
4 personer
Tid i alt 50 min
Lobster roll
20 jomfruhummerhaler
1 dl god mayonnaise
1 dl skyr
3-4 spsk. saft af 1 citron
2 små stængler bladselleri
2 spsk. frisk persille
2 spsk. frisk dild
salt og friskkværnet peber
Til servering
4 spsk. smør
4 pølsebrød eller andet blødt brød
4 spsk. stenbiderrogn
2 spsk. purløg
Sådan laver du lobster roll med jomfruhummerhaler
Lobster roll
Steg hummerhalerne på en (grill)pande, til de er akkurat varme i midten.
Hak bladselleri, persille og dild.
Vend hummerhalerne med mayonnaise, skyr, citronsaft, hakket bladselleri, persille og dild.
Smag til med salt og peber.
Lad hummersalaten trække på køl i mindst 30 minutter.
Til servering
Brun smørret i en lille gryde.
Flæk brødene halvt igennem, smør dem med brunet smør, og steg dem let på en (grill)pande.
Fordel hummersalaten i brødene.
Pynt med stenbiderrogn og finthakket purløg, og servér.