Opskrift på lobster roll med jomfruhummerhaler pyntet med stenbiderrogn
Forretter

Lobster roll med jomfruhummerhaler

23. marts 2023
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Kort fortalt er lobster roll en hotdog med hummer – og den smager akkurat lige så lækker, som den lyder. Opskriften her er en opgraderet udgave, hvor roll'en toppes med stenbiderrogn. Velbekomme!
4 personer
Tid i alt 50 min

Lobster roll

  • 20 jomfruhummerhaler
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl skyr
  • 3-4 spsk. saft af 1 citron
  • 2 små stængler bladselleri
  • 2 spsk. frisk persille
  • 2 spsk. frisk dild
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 4 spsk. smør
  • 4 pølsebrød eller andet blødt brød
  • 4 spsk. stenbiderrogn
  • 2 spsk. purløg

Sådan laver du lobster roll med jomfruhummerhaler

Lobster roll

  1. Steg hummerhalerne på en (grill) pande, til de er akkurat varme i midten.

  2. Hak bladselleri, persille og dild.

  3. Vend hummerhalerne med mayonnaise, skyr, citronsaft, hakket bladselleri, persille og dild.

  4. Smag til med salt og peber.

  5. Lad hummersalaten trække på køl i mindst 30 minutter.

Til servering

  1. Brun smørret i en lille gryde.

  2. Flæk brødene halvt igennem, smør dem med brunet smør, og steg dem let på en (grill) pande.

  3. Fordel hummersalaten i brødene.

  4. Pynt med stenbiderrogn og finthakket purløg, og servér.

Hvad er lobster rolls?

Lobster roll er det amerikanske svar på fiskenes hotdog og er opfundet på havnen i New England i 1960’erne. I denne opskrift har vi opgraderet retten med stenbiderrogn – og så er der ikke meget fattigmandsfrokost over den længere.

Læs også